Image is not available
Image is not available

Historie

Prometaal wordt opgericht in 1993. Eigenaar is Gabriël van Seumeren, de derde generatie die actief is in de metaalrecycling. Al ver terug in de vorige eeuw hield de familie van Seumeren zich o.a. bezig met handel in nieuw en oud ijzer, zoals u in onderstaande film uit 1950 kunt zien.

Vanaf de eerst dag draait Prometaal en groeit het bedrijf. In 1996 wordt begonnen met de handel in shredderklare autowrakken. In 2003 wordt Prometaal hierin marktleider. De kwaliteit die Prometaal nastreeft wordt in datzelfde jaar volgens de norm ISO 9000/2001 vastgelegd. Het doel: constante kwaliteit, die voortdurend gecontroleerd en zonodig verbeterd wordt.

Transport voor derden is een activiteit die in 2005 wordt gestart. Containertransport en transport met laadkraan zijn onze specialiteit. Inmiddels rijden er vijf trucks voor eigen vervoer en transport.

Ook in 2005 neemt Prometaal de bekende edelmetaal-recycler Franke Edelmetaal over. Deze bekende en erkende speler is nog steeds actief in deze specialistische markt.

Met ingang van 2006 werken we in onze bedrijven volgens het kwaliteits-management systeem NEN-EN-ISO 9001:2008 en zijn daarvoor door KIWA gecertificeerd.

Vanaf de invoering in 2006 hebben zowel Franke Edelmetaal als Prometaal het branchekeurmerk van de MRF

In februari 2007 verhuist het uit zijn jas gegroeide Prometaal naar een geheel nieuw ingerichte werf in Maarssen, waar Franke Edelmetaal al sinds 1987 gevestigd is.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoort in het DNA van een recyclingbedrijf. Vanaf 2001 zijn onze bedrijven gecertificeerd volgens de MVO-prestatieladder. Inmiddels werken wij hierbij op nivo 3. Daarnaast voeren wij sinds november 2015 het door de MRF geautoriseerde keurmerk Erkend Duurzaam van IvdM.

Prometaal is een door ARN erkend tussenhandelaar in autowrakken.

 

Bij Franke en Prometaal werken 13 enthousiaste medewerkers, graag samen met u,
aan een goudgerande toekomst!