Image is not available
Image is not available

Aantoonbaar gemeten kwaliteit

Prometaal voert het MRF-keurmerk: dit is het keurmerk van de branchevereniging waarmee de ‘betere’ metaalrecyclers zich onderscheiden en hun kwaliteiten op het vakgebied aantonen.

Wij zijn al meer dan tien jaar ISO gecertificeerd: wij hanteren een kwaliteits-zorgsysteem dat voldoet aan de NEN- en ISO 9001:2008 norm, die gecertificeerd werd door KIWA.

Recycling is natuurlijk van nature duurzaam. Urban mining, ketenbeheer en circulaire economie zijn moderne termen voor onze eeuwenoude activiteit van inzamelen en hergebruiken. Echter, onze werkwijze is ook zo duurzaam mogelijk. Dat meten wij en tonen we graag aan. bij alle beslissingen die we nemen speelt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een belangrijke rol. Denkt u aan de uitstoot van onze vrachtauto’s, onze elektrisch aangedreven kraan en heftruck, maar ook op het gebied van personeelsbeleid en keuze van leveranciers houden we rekening met MVO. We tonen deze inspanning al sinds 2011  aan door middel van de MVO-Prestatieladder. Deze door KIWA gecertificeerde norm is progressief (elk jaar moeten we verbetering laten zien). Prometaal was als eerste metaalrecycler in Nederland hiervoor gecertificerd. Inmiddels is duurzaam werken voor ons een goede gewoonte geworden.

Inmiddels heeft onze branche-vereniging een eigen keurmerk voor MVO: ERKEND DUURZAAM. De MRF heeft samen dit keurmerk (dat al door 1500 Rai- en Bovagbedrijven gevoerd wordt) van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvdM) speciaal verder ontwikkeld voor onze bedrijfstak. Vanzelfsprekend was Prometaal een de eerste vijf bedrijven die dit certificaat in 2015 behaalden.

Dit alles betekent dat we werken volgens goedgekeurde procedures en een constante kwaliteit leveren. Deze certificeringen vormen de bevestiging van een doordachte en hoogwaardige werkwijze, die voortdurend gecontroleerd en zonodig bijgesteld wordt.De systemen dwingen ons volgens de beste regels te werken en voortdurend kritisch te blijven kijken naar de situatie van alledag, waardoor we voorop kunnen blijven lopen als toonaangevend bedrijf en u de beste service krijgt.

 

Bekijk hier onze certificaten door op de logo’s te klikken: